jueves, 31 de enero de 2013

La gran aventura (Història d’un pallasso)


Marcel Gros, pallasso d’ofici proposa una visita guiada a través del seu univers particular.

Una autobiografia esbojarrada per celebrar el seu 30 universari amb l’experiència que proporcionen 30 anys en tot tipus d’escenaris, 20 dels quals, de carrera en solitari. Passin i vegin, les actuacions estel·lars d’un paper platejat, un cubell d’escombreries, el viatge a bord d’una A majúscula, la camisa del papa, el mim, el mag, el faquir…

Dies 10, 17 i 24 de febrer a les 12,30h al TeatrePoliorama de Barcelona (la Rambla,115)
A partir de 3 anys.
Gratuït amb carnet de Super. La resta 13,5€.



viernes, 25 de enero de 2013

El león jardinero




El próximo dia 1 de febrero, en la Biblioteca del Distrito 2 - BD2, se presenta el libro: "El león jardinero" de Elsa Punset con ilustraciones de Kim Amate.

Puede un león hacerse íntimo amigo de un pajarito hasta el punto de confiarle su secreto más grande? Es la fábula sobre la "fuerza" del amor que plantea Elsa Punset en su debut en los libros para niños, aquellos "pequeños filósofos", dice, saturados de estímulos, sobreprotegidos ya veces descuidados en las cuestiones emocionales. El león jardinero ', editado por Destino y ilustrado por Kim Amate, profundiza en la "fuerza de los afectos", como el amor y la amistad, y reivindica "la magia de lo cotidiano, de la misma vida". Con la fábula 'El león jardinero', la autora ha querido abrir un espacio a la reflexión y el aprendizaje de las emociones. Esta fábula muestra a los pequeños, según Punset, la importancia de "saber quiénes son, de empatizar con los demás, de ponerse en su piel y ver que aunque parecemos diferentes, somos similares, que las emociones vienen de dentro y se pueden gestionar y potenciar, y que pueden ser dueños de sus vidas, no títeres ".

Sinopsis

A un lado, un pájaro, listo e independiente, decidido a pasar el invierno boreal en la infinita llanura africana, como cada año. Al otro, un león de ojos azules como el mar y enorme corazón, instalado bajo el mismo árbol en el que se halla el nido del pájaro. Tras el recelo inicial, ambos empiezan a darse cuenta de que su convivencia está llena de ventajas: el león mantiene lejos del árbol a monos y serpientes, y el pájaro le quita las garrapatas al león. Y se hacen amigos. Tanto, que el león se sentirá con fuerzas para compartir con el pájaro su mayor secreto…

La autora

Elsa Punset se licenció en Filosofía y Letras y es máster en Humanidades por la Universidad de Oxford. Es también máster de Periodismo por la Universidad Autónoma de Madrid y máster en educación secundaria por la Universidad Camilo José Cela (UCJC). Colabora habitualmente en distintos medios de comunicación, imparte conferencias y dirige en la UCJC el Laboratorio de Aprendizaje Social y Emocional, desde el que trabaja en la aplicación de la inteligencia emocional en los procesos de toma de decisiones y aprendizaje de niños y adultos. Sus libros, Brújula para navegantes emocionales (2008), Inocencia radical (2009) y Una mochila para el universo (Destino, 2012) la han consagrado ya como autora de éxito, y sus intervenciones en radio y televisión —actualmente en el programa Redes— han confirmado el impacto que generan sus mensajes en la audiencia.

El ilustrador

Kim Amate López nace en Terrassa (Barcelona) en 1974.
Cursa Ciclos Formativos de Grado Superior en Diseño Gráfico e Ilustración en la Escola Llotja de Barcelona. Es pintor e ilustrador.
Cuenta con una experiencia profesional de más de 10 años en el ámbito de las artes gráficas, donde ha trabajado en diseño gráfico, maquetación y preimpresión.
Comenzó su carrera como ilustrador de libros infantiles en 2009, cuando fue galardonado con el XXIX Premio Destino - Apel.les Mestres de literatura ilustrada, por el álbum La ventana infinita.

Lugar: Biblioteca Distrito 2 - BD2
Dirección: C/ De San Cosme, 157
Precio: Gratuito
Hora: 19:00-20:00


jueves, 24 de enero de 2013

CIRC I MÀGIA A TERRASSA "SOBRE RODES"


Tres personatges d’una altra època, arriben carregats amb les seves eines, rodes, cargols, claus…..de cop….un contratemps. Corredisses amunt i avall, anades i vingudes, ara cap a dins i ara cap a fora……Tot plegat un gran desgavell plè d’enginy, peripècies, jocs improvisats i sorpreses.
L’acrobàcia, els equilibris, l’humor, la proesa tècnica i la música en viu, són l’engranatge que mou “Sobre Rodes”, un espectacle de circ divertit i per a tots els públics.


Diumenge 3 de febrer a les 18.00 hores
Rambla d'Ègara, 340
08221 Terrassa
Gratuït amb carnet de Super. La resta 7€.



HAPPY HA HA



Gairebé a tots els infants els agrada ballar i/o cantar, i tots són feliços fent alguna d'aquestes dues coses.

L'espectacle de dansa Happy ha Ha, parla o més aviat, ens expresa la felicitat a través de la dansa contemporànea. Aquest és un espectacle pensat per nens entre els 2 i els 7 anys d'edat.


Happy Ha Ha és un espectacle de dansa teatre on el gest, la dansa i la música, expressen les vivències de Pim, Pam i Pum, tres excel.lents intèrprets que es troben en un espai màgic per compartir un viatge on viuran aventures divertides dins d'un vaixell al mig de l'oceà.

El guió de Happy Ha Ha el dirigeix una exquisita selecció de músiques.
L'espectacle es divideix en tres parts. La primera part està estructurada en 3 petits solos de manera que anem coneixent la personalitat de cadascun dels 3 personatges de l'espectacle: Pim Pam Pum.
En la segona part, després de fer-se amics, es dirigeixen als nens fent jocs de ritmes per captivar-ne la complicitat i fer-los participar en el joc teatral.
Durant la tercera part Pim Pam i Pum entren en un somni profund, hipnotitzador, on el tema Over the rainbow de la pel·lícula El mago de Oz els transpora a submergir-se en un oceà on disfruten del sol i d'illes paradisïaques i on hauran de combatre perills inesperats; un viatje imaginari ple de bellesa, sensibilitat i divertiment.

Música
La primera part el guió el porten temes de Mozart alegres i divertits. La segona, temes de Nino Rota plens de ritme i esperit festiu. La tercera part, temes molt coneguts de dibuixos animats com Los autos locos, Popeye el marino, Misión imposible, Embrujada i el magnífic tema de la pel.lícula El mago de Oz Over the rainbow cantat per Judy Garland.

Aquest espectacle es representarà els dies 27 de gener, 3 i 24 de febrer, 3, 10 i 17 de març de 2013; a les 12 de migdia.

Les entrades es poden comprar a Ticketmaster.

Teatre Gaudí Barcelona - Sala Gran La Claca
C/ Sant Antoni Maria Claret 120
08025 Barcelona
info@teatregaudibarcelona.com

Tel 1:  93 603 51 52
Tel 2:  93 603 51 61


lunes, 21 de enero de 2013

Clinc! La felicitat en un instant






Clinc! És el nou muntatge creat i dirigit per Pep Bou. Fruit dels anys d’experimentació amb el llenguatge de les Bombolles de sabó i altres estructures tensioactives neix aquest muntatge protagonitzat per dos dels talents emergents de la companyia Pep Bou, Isaías Antolín i Eduardo Telletxea.

El muntatge és un pas més en el llenguatge propi de la factoria Bou, incorporant nous personatges i dotant-lo d’una accentuada tonalitat còmica que conforma un tipus d’espectacle innovador on les escenes de teatre visual no són els únics protagonistes de l’obra.

“Clinc!” simbolitza el canvi d’actitud que tenen les persones quan deixen de veure la vida de forma pessimista; quan decideixen contemplar la bellesa del seu entorn i començar a cooperar enlloc de viure de forma aïllada. Es tracta d’un gest o un símbol en el que els personatges protagonistes de l’obra canvien d’actitud i enlloc de viure amb por allò desconegut gaudeixen del seu desconeixement.

Aquest canvi d’actitud s’assoleix mitjançant la manipulació dels elements quotidians de la realitat: l’ús de l’aigua, el sabó, els tubs, cercles, màquines de vapor de fum, etc… Els protagonistes de Clinc! aconseguiran contemplar la bellesa d’allò que els envolta, ser conscients de la seva capacitat per a transformar la realitat i dels beneficis de la col·laboració amb altres persones.



Quan: diumenge, 27 de gener a les 18 h
On: Teatre Principal. Plaça Maragall, 2, 08221 Terrassa, Barcelona
Telèfon:937 33 81 40
Preu: 6€
Durada: 60’


lunes, 14 de enero de 2013

Reprís





La companyia Teatre Mòbil, que ja ha complert els seus 25 anys d’existència, ofereix Reprís: “els pallassos, la música, el teatre, el circ, la comicitat i la relació contínua amb el públic són la nostra raó de ser artística i aquest espectacle és el més detallista en tots aquests aspectes”.

Reprís és un espectacle sobre les rodes d’un tren elegant, llarg i fantàstic que transporta artistes de tot el món. Músics, barretistes, un mag, un ventríloc, famílies circenses, entre d’altres, pugen al tren de la mà dels ferroviaris Sr. Carbonell, Ramiro i Ronconi, i es preparen per a un gran show. Transformant el tren en un escenari espectacular, mostren els seus grans números internacionals.
  
Quan: diumenge, 20 de gener a les 18 h
On: Centre Cultural Terrassa. Rambla d'Ègara, 340. 08221 Terrassa
Preu: Gratuït amb el carnet de Super. La resta 7€


sábado, 12 de enero de 2013

Pippi Lanstrump




Aquest cap de setmana podrem gaudir de l'obra de teatre musicalitzada Pippi Lanstrump a Terrassa.

AstridLindgren va començar la història de Pippi en l'hivern de 1941, quan la seva filla de set anys es trobava al llit malalta dels pulmons, i li va demanar que li expliqués un conte. Lindgren es va inventar així una història molt fantasiosa, que posteriorment no només escoltaria la seva filla, sinó també els amics d'aquesta. Dos anys després, Lindgren es va fracturar una cama i va començar a escriure el conte, el manuscrit va obsequiar a la seva filla com a regal pel seu desè aniversari. Lindgren va enviar el manuscrit a l'editorial Bonniers, però aquesta ho va rebutjar. El 1945 va decidir participar amb la seva història en el concurs literari convocat per l'editorial Raben & Sjögren, on va obtenir el primer lloc. A partir de llavors el llibre aconsegueix gran èxit i arribaria a ser traduït a aproximadament 70 idiomes. Els llibres de Pippi són il·lustrats per Ingrid Vang Nyman.

PippiLanstrump és una  nena de 9 anys que viu sola, amb l’única companyia de dos animals: un cavall i un mico, anomenats Muchachito i Sr. Nilsson. Ella parla sovint de la seva mare que l’està veient des del cel i del seu pare que és un pirata que viu als mars del Sud, i que un dia ha de venir a buscar-la.
La Pippi està dotada d’una gran força i és capaç d’aixecar el seu cavall amb una sola ma; també és independent, caòtica, no convencional i amb una gran imaginació (camina cap enrere, fa crepes al terra de casa seva, dorm amb els peus al coixí). La Pippi té dos grans amics, el Tommy i l’Annika, amb els que viu un munt d’aventures.

Astrid Lindgren va començar la història de Pippi en l'hivern de 1941, quan la seva filla de set anys es trobava al llit malalta dels pulmons, i li va demanar que li expliqués un conte. Lindgren es va inventar així una història molt fantasiosa, que posteriorment no només escoltaria la seva filla, sinó també els amics d'aquesta. Dos anys després, Lindgren es va fracturar una cama i va començar a escriure el conte, el manuscrit va obsequiar a la seva filla com a regal pel seu desè aniversari. Lindgren va enviar el manuscrit a l'editorial Bonniers, però aquesta ho va rebutjar. El 1945 va decidir participar amb la seva història en el concurs literari convocat per l'editorial Raben & Sjögren, on va obtenir el primer lloc. A partir de llavors el llibre aconsegueix gran èxit i arribaria a ser traduït a aproximadament 70 idiomes. Els llibres de Pippi són il·lustrats per Ingrid Vang Nyman.

Quan: Diumenge 13 de gener a les 12.00 i a les 18.00 hores
Preu: 8 euros.

Adreça: Plaça Maragall, 2, 08221 Terrassa, Barcelona
Telèfon:937 33 81 40




martes, 8 de enero de 2013

La camisa de l’home feliç


Hi havia una vegada un Tsar que va caure greument malalt. El diagnòstic: “Aquest home no és feliç”, el remei: “Heu de trobar un home feliç i que es posi la seva camisa”.

Zum zum teatre us convida a participar d’una de les grans aventures de la humanitat, la recerca de la felicitat! I per fer-ho volem associar les noves tecnologies a la més pura teatralitat per crear un univers d’imatges animades, d’objectes, de músiques i situacions per respondre una gran pregunta: Qui és l’home o la dona més feliç del món?

Edat recomanada:  a partir de 5 anys
Funcions:  13, 20 i 27 gener i 3 febrer a les 12,30h al Teatre Poliorama deBarcelona.
Preu entrada: Gratuït amb el carnet de Super. La resta 13,50€ (Venda per Servicaixa i taquilles del Poliorama)
Durada de l'obra: 60 minuts.




miércoles, 2 de enero de 2013

Farmer duck


El proper dia 11 de gener podem gaudir de la representació oral del conte Farmer Duck dins del cicle “L’hora del conte – STORY TIME”. Una estona en la qual les paraules, els personatges i les històries s’escapen dels llibres i s’instal·len en la veu i en les mans d’uns narradors. Aquesta activitat està adreçada a infants entre 4 i 12 anys. Els menors de 6 anys han d’anar acompanyats d’una persona adulta. Aquest cicle de contes en anglés està organitzat per l’escola Salt Idiomes.


Lloc: Biblioteca Central de Terrassa i no cal reserva prèvia.
Adreça: Passeig de les Lletres, 1
Preu: Gratuït
Hora: 18.00 a 19.00