sábado, 12 de enero de 2013

Pippi Lanstrump




Aquest cap de setmana podrem gaudir de l'obra de teatre musicalitzada Pippi Lanstrump a Terrassa.

AstridLindgren va començar la història de Pippi en l'hivern de 1941, quan la seva filla de set anys es trobava al llit malalta dels pulmons, i li va demanar que li expliqués un conte. Lindgren es va inventar així una història molt fantasiosa, que posteriorment no només escoltaria la seva filla, sinó també els amics d'aquesta. Dos anys després, Lindgren es va fracturar una cama i va començar a escriure el conte, el manuscrit va obsequiar a la seva filla com a regal pel seu desè aniversari. Lindgren va enviar el manuscrit a l'editorial Bonniers, però aquesta ho va rebutjar. El 1945 va decidir participar amb la seva història en el concurs literari convocat per l'editorial Raben & Sjögren, on va obtenir el primer lloc. A partir de llavors el llibre aconsegueix gran èxit i arribaria a ser traduït a aproximadament 70 idiomes. Els llibres de Pippi són il·lustrats per Ingrid Vang Nyman.

PippiLanstrump és una  nena de 9 anys que viu sola, amb l’única companyia de dos animals: un cavall i un mico, anomenats Muchachito i Sr. Nilsson. Ella parla sovint de la seva mare que l’està veient des del cel i del seu pare que és un pirata que viu als mars del Sud, i que un dia ha de venir a buscar-la.
La Pippi està dotada d’una gran força i és capaç d’aixecar el seu cavall amb una sola ma; també és independent, caòtica, no convencional i amb una gran imaginació (camina cap enrere, fa crepes al terra de casa seva, dorm amb els peus al coixí). La Pippi té dos grans amics, el Tommy i l’Annika, amb els que viu un munt d’aventures.

Astrid Lindgren va començar la història de Pippi en l'hivern de 1941, quan la seva filla de set anys es trobava al llit malalta dels pulmons, i li va demanar que li expliqués un conte. Lindgren es va inventar així una història molt fantasiosa, que posteriorment no només escoltaria la seva filla, sinó també els amics d'aquesta. Dos anys després, Lindgren es va fracturar una cama i va començar a escriure el conte, el manuscrit va obsequiar a la seva filla com a regal pel seu desè aniversari. Lindgren va enviar el manuscrit a l'editorial Bonniers, però aquesta ho va rebutjar. El 1945 va decidir participar amb la seva història en el concurs literari convocat per l'editorial Raben & Sjögren, on va obtenir el primer lloc. A partir de llavors el llibre aconsegueix gran èxit i arribaria a ser traduït a aproximadament 70 idiomes. Els llibres de Pippi són il·lustrats per Ingrid Vang Nyman.

Quan: Diumenge 13 de gener a les 12.00 i a les 18.00 hores
Preu: 8 euros.

Adreça: Plaça Maragall, 2, 08221 Terrassa, Barcelona
Telèfon:937 33 81 40




No hay comentarios:

Publicar un comentario